TOP 25 de activități pe care le poți face în casă și pentru care poți fi recunoscător

TOP 25 de activități pe care le poți face în casă și pentru care poți fi recunoscător

Să ne bucurăm că avem timp să stăm cu noi înșine, că avem timp pe care să îl dedicăm lucrurilor cu adevărat importante, să respirăm, să comunicăm mai empatic cu cei din jurul nostru. Și, cum inspirația vine din lucruri mărunte, o floare, o cafea, o rază de soare, iată ce putem face în casă, fără să ne plictisim. Sunt 25 de activități pentru care poți fi recunoscător, indiferent dacă ești adult sau copil. 

1. Incepe ziua cu o rutină, aeristește camera, aranjează patul, fă ordine în cameră, spală-te, ca și când te-ai pregăti să iesi din casă. Vei observa că dispozitia ți se va schimba!

2. Ia micul dejun în fiecare zi și, dacă nu esti o persoană matinală, acordă-ti timp pentru a mânca în mod conștient, fii prezent și recunoscător că ai hrană pe masă, față de alte sute de milioane de oameni suferă de foame.

3. Bea apă suficientă. Acum ai timp! Hidratarea este importantă pentru un sistem imunitar sănătos!

4. Fă miscare, exerciții de aerobic, dansează pe melodia preferată, fă yoga, pilates sau streching.

5. Citește, acordă mai mult timp acestei activități, să citești ceea ce ți-ai dorit, acum ai timp să îți revizuiești biblioteca din casă sau cea virtuală, de pe eBook sau online 

6. Petrece mai mult timp alături de copii, dacă ești părinte, joacă-te cu ei, (nu online) fii alături de ei, se vor simți iubiți.

7. Petrece mai mult timp cu părinții tăi, dacă stau cu tine în casă, discută cu ei, fără să te enervezi. Dacă nu sunt lângă tine, sună-i.

8. Joacă-te cu animalul de casă (caine, pisica), va fi mai fericit, iar tu mai plin de energie;

9. Petrece mai mult timp în curte (dacă ai una) sau pe balcon. Este primavară, anotimpul renașterii. Să privim copacii înfloriti, ai văzut cireșii infloriți anul acesta? Sunt absolut minunați!

10 Pentru elevi: urmărește platformele educaționale online. Pentru adulți: Lucrează în continuare dacă ai un serviciu care îți permite să faci acest lucru de acasă. Caută oportunităti să îti crești afacerea online.

11. Învată. Acum ai timp pentru a sedimenta informațiile.

12. Perfectionează-te, valabil atât pentru adulti, cât și pentru elevi și studenti, în utilizarea aplicațiilor de comunicare online sau a platformelor educaționale. Vei găsi multe articole utile în acest sens. Totul va fi mai rapid și mai ușor și îi vei putea susține pe ceilalți.
13. Ascultă muzica preferată.

14. Uită-te la filmele sau la serialele preferate, verifică lista pe care o aveai în minte, în notițele din telefon sau întreabă prietenii să îți recomande.

15. Vorbește cu prietenii prin videoconferințe, chat.

16. Joacă-te online cu prietenii.

17. Descoperă noi jocuri de societate / board game-uri.

18. Ține un jurnal.

19. Revino la o pasiune mai veche sau găseste una nouă. Învată să cânți la un instrument, învață o limbă straină, pictează, desenează, sculptează, brodează.

20. Gătește, descoperă rețete noi, dacă ești pasionat sau învață să gătesti, ca de exemplu o nouă salata în fiecare zi.

21. Curață și fă ordine în toată casa, în fiecare sertar și colțișor, acum ai timp! Vezi ce reciclezi, ce arunci și ce păstrezi, punând fiecare obiect la locul lui. Păstrează ordinea în email-uri!

22. Păstrează curătenia și ordinea, în fiecare zi, vei simți că spațiul este mai mare și mai liber!

23. Uită-te la un concert, vizionează piesă de teatru sau vizitează un muzeu virtual.

24. Ascultă-ți corpul, fă duș dimineata și seara, ai grijă de tine, îmbracă-te în alte haine și nu sta în pijamale în timpul zilei.

25. Meditează, petrece mai mult timp în liniște, ascultă-ți gândurile, întreține o stare de bună dispoziție și schimbă rapid gândurile negative.

Recomandări