Top 5 cele mai frumoase piețe de Crăciun

Top 5 cele mai frumoase piețe de Crăciun

Colinde, miros de brad, vin fiert, dulciuri tradiționale, cadouri fel și fel... Atracțiile piețelor de Crăciun sunt dintre cele mai diverse, iar magia acestor locuri este resimțită la fel de fiecare dintre noi.

Iată cinci dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun!

1. Târgul de la Viena, Austria

Cel mai impresionant targ de Crăciun din Viena este cel din Piața Primăriei, Rathausplatz (unde au loc concerte live şi diferite programe dedicate celor mici). Alte piețe de Crăciun pe care le poți vizita sunt: târgul din fața Palatului Schönbrunn, Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere, Riesenradplat, Târgul tradițional de Crăciun de pe Freyung sau Maria-Theresien-Platz. Târgurile de Crăciun din Viena au loc în 2017 între 13 noiembrie și 23 decembrie.

2. Târgul de Crăciun din Piața Vorosmarty, Budapesta

Cea mai veche și mai mare piață de Crăciun din capitala Ungariei este cea din Piața Vörösmarty, din apropierea Parlamentului, dar mai există una și lângă Bazilica Sfântul Ștefan (deschisă între 24 noiembrie 2017 și 2 ianuarie 2018). Târgul de Crăciun din Piața Vorosmarty este deschis între 10 noiembrie și 31 decembrie 2017.

3. Strasbourg, Franța

Atracțiile principale a Pieței de Crăciun din Strasbourg este bradul imens din Place Kleber și catedrala impresionantă. Dacă ajungi de Crăciun, nu rata covrigii tradiționali, pain d’epices (turta dulce franțuzească) și „bredele”, biscuiții speciali cu aroma de alune, portocale, scorțișoară, nuci sau praline. Tâagul de Crăciun din Strasbourg se organizează între 25 noiembrie și 31 decembrie 2017.

4. “Vanocni trhy” Praga, Cehia

Cele mai frumoase piețe de Crăciun sunt în Piața Orașului Vechi, în Piața Wenceslas și la castelul Hradcany. Merită să ajungi și la Piața Republicii, Tyl sau în Piața Păcii, unde tradiționalele căsuțe cu acoperișul roșu “ascund” în mod sigur cadoul potrivit. “Vanocni trhy” are porțile deschise între 2 decembrie 2017 și 6 ianuarie 2018.

5. Berlin, Germania

Aproape 60 de astfel de de târguri de Crăciun sunt organizate în marile piețe ale oraşului, în centrul istoric, în muzee şi pe marile bulevarde. Palatul Charlottenburg şi instalațiile spectaculoase de lumini sunt atracțiile târgului de Crăciun din Berlin. De asemenea, festivalul gastronomic este de neuitat.

Sursa

 

Recomandări