Top 6 cele mai frumoase locuri din Italia unde poți sărbători Crăciunul

Top 6 cele mai frumoase locuri din Italia unde poți sărbători Crăciunul

Italia este o țară care iubește festivitățile și sărbătorile. De departe, Crăciunul ocupă locul principal în inimile italienilor. E vremea din an în care generozitatea și entuziasmul pot fi manifestate din plin. Pe de altă parte, Italia este țara în care micii artizani fac lucruri splendide, care, puse laolaltă, alcătuiesc piețe de Crăciun desprinse din cărțile de povești.

Dacă ai nevoie de puțină inspirație, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri din Italia, unde poți simți cu adevărat magia Crăciunului.

Roma & Vatican

În Orașul Etern se organizează o multitudine de târguri de Crăciun, cel mai frumos fiind însă cel tradițional din centrul istoric, din Piazza Navona. În decembrie, renumita piață se transformă într-un orășel de Crăciun plin de viață și culoare, cu numeroși artiști și acrobați care întrețin atmosfera de Sărbătoare.

De asemenea, dacă ai ajuns la Roma, poți vizita și Vaticanul, un loc uimitor, cel mai mic stat din lume, pentru a asista la Sfânta Liturghie din Noaptea de Crăciun prezidată de Papa Francisc în Bazilica Sf. Petru și, în ziua de Crăciun, din Piața San Pietro mesajul Papei Francisc ”Urbi et Orbi” (adresat Cetății și Lumii) cu ocazia solemnității Nașterii Domnului.

Veneția

Romantismul și farmecul aparte ale Veneției sunt imposibil de descris în cuvinte. Venetia te va fascina din prima clipă. În sezonul rece e spectaculoasă și destul de aglomerată. Și chiar daca Venetia este pe timpul iernii destul de instabila din punct de vedere meteorologic, are farmecul ei de neegalat atunci când vine vorba de sărbători romantice. În această perioadă, majoritatea hotelurilor oferă musafirilor petreceri opulente de Crăciun cu decorațiuni masive și brazi desprinși din povești.

În seara de Ajun se organizează adevărate festine, cu specific marin – orez cu creveți și legume de sezon, lup de mare la cuptor cu cartofi, roșii și oregano, file de calcan cu castane caramelizate și, bineînțeles, faimosul fondant de dovleac cu șuncă afumată de Tirol - acestea fiind doar o parte din bucatele cinei festive.

Florența

Mercato Tedesco di Natale este numele târgului de Crăciun care umple de culoare în fiecare an Piazza Santa Croce din inima Florenței. Aici se adună meșteșugari și vânzători din toată Europa pentru a vinde produse specifice țărilor din care provin. În fundal, basilica Santa Croce luminează întreaga piațetă și o umple de tihnă. Standurile gem de specialități florentine, dar și de cele germane. Panforte, o varietate florentină de panetone poate fi găsit alături de bratwurst-ul german. 

Napoli 

Cine merge de Crăciun în Napoli, Italia, trebuie să caute strada San Gregorio Armeno unde în fiecare vitrină sunt expuse presepi -scene create din lemn, carton, hârtie și alte materiale care descriu nașterea lui Iisus sau recreează scene din timpuri vechi. Artizanii de presepi muncesc tot anul pentru aceste mici opere de artă, iar de Crăciun, cu toții se întâlnesc în ceea ce este un târg unic în Italia. Statuetele sau scenele recreate în detalii fine sunt expuse și în vitrinele magazinelor și vândute clienților. Există și un concurs de presepi, cu desemnarea titlului de cel mai bun în această artă. Familiile de italieni au făcut o tradiție din vizitarea străzii San Gregorio Armeno în ajunul de Crăciun.

Vizitarea orașului Napoli în acest moment al anului este o experiență deosebită și o oportunitate unică de a descoperi toate secretele și semnificațiile Scenei Nașterii Domnului tradiționale din Napoli, celebră și admirată în întreaga lume.

Milano

În perioada Crăciunului, orașul Milano este literalmente invadat de târguri. De la tradiționalul Fiera degli O'Bej O'Bej, mult iubit de milanezi, la căsuțele de lemn care transportă specialitățile gastronomice din întreaga Italia spre Piazza Duomo, până la târgul ecologic Fonderia Napoleonica Eugenia. 35 de kilometri de lumini colorate și strălucitoare transformă capitala modei și designului în orașul lui Moș Crăciun, invitând pe toți să se bucure de spiritul Crăciunului și de numeroasele evenimente organizate.

Verona

Verona, orașul celor mai celebri îndrăgostiți din lume, Romei și Julieta, inclus în patrimoniul UNESCO, devine și mai romantic în preajma Crăciunului. O atmosferă feerică învăluie străzile și transformă orașl într-un tărâm de vis, plin de lumină, sunete și culoare. Târgul cu specific german, Christkindlmarkt, din Piazza dei Signori reunește în fiecare an diferiți artizani, oferind tentații delicioase tipic nemțești precum gluhwine (vin fiert cu mirodenii), bratwurst (cârnați), stollen (un fel de cozonac) și lebkuchen (turtă dulce).

Italienii nu uită de adevaratul sens al Craciunului!

Sărbătorile de iarnă sunt deschise, în Italia, cu Festa dell'Immacolata Concezione sau Celebrarea imaculatei concepții / Nașterea Maicii Domnului, ce are loc în fiecare an pe 8 decembrie, iar în tradiția lor, în această zi se împodobește bradul, cu participarea obligatorie a întregii familii. Această sărbătoare dă startul tradițiilor de dinaintea Crăciunului, care animă toate orașele din Italia cu concerte, spectacole teatrale de stradă și frumoasa Scenă a Nașterii Domnului expusă în biserici.

Ziua de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului este foarte importantă. În Ajunul Crăciunului italienii se întâlnesc cu toți membrii familiei în jurul mesei, își fac cadouri, iar la cei mici vine Moș Crăciun. Ulterior, în ziua de 25 decembrie, de Crăciun, sau pe 26 decembrie, când se sărbătorește Sfântul Ștefan, ei se întâlnesc cu cei care nu au fost prezenți la cină din Ajun sau merg în vizită la prieteni. 

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări