Top obiective turistice din Europa pe care să nu le ratezi!

Top obiective turistice din Europa pe care să nu le ratezi!

Vrei sa vezi lumea? Trebuie sa stii doar unde sa te duci. A calatori inseamna a-ti schimba stilul de viata, inseamna a invata despre altii, despre alte culturi, inseamna a descoperi lucruri, oameni si locuri noi si interesante. Ce ti-ar placea cel mai mult sa vizitezi?

[portfolio_slideshow]

Daca ai avea ocazia de a strabate lumea-n lung si-n lat, unde ti-ar placea sa ajungi? In Europa sunt numeroase locuri frumoase care merita energia si banii tai pentru a fi vizitate.

1. Turnul Eiffel, Paris, Franta - De departe, acest obiectiv turistic face ca orice excursie la Paris sa fie de neuitat. Situat pe Champ de Mars, acesta a fost construit in 1889 si a devenit unul dintre cele mai recunoscute simboluri din Franta.

2. Big Ben, Londra, Marea Britanie - De asemenea un simbol european important, un simbol cu care se poate identifica Marea Britanie, un simbol care a celebrat in 2009 150 de ani de la constructie. Acesta este numele pe care il poarta ceasul nordic al Palatului Westminster.

3. Stonehenge, Wiltshire, Marea Britanie - Unul dintre cele mai vestite situri din lume, a carei constructie arheologii o estimeaza in jurul anilor 3000-2000 I.Hr. Aceasta a fost adaugata in lista siturilor protejate de UNESCO in 1986.

4. Sagrada Familia, Barcelona, Spania - Aceasta este o catedrala romano-catolica, proiectata de magnificul arhitect catalan Antoni Gaudi. Catedrala a intrat pe lista locurilor protejate de UNESCO, cu toate ca este neterminata. Constructia a inceput in 1882, iar Gaudi s-a dedicat in totalitate acestui proiect pana in ultimii ani din vietii. De asemenea, in Barcelona, mai poti vizita si parcul Guell.

5. Fatima, Portugalia - Acest mic orasel, care cu trecerea anilor a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice religioase, a gazduit prezenta divina a Sfintei Fecioare Maria cu multi ani in urma, incepand cu 13 mai 1917. In mod ironic, numele orasului vine din araba veche.

6. Valea Loirei, Franta- Se intinde pe o zona de 280 de kilometri de-a lungul raului Loire. Aceasta superba zona este camin pentru unele dintre cele mai distinse castele franceze, cele mai importante podgorii sau unele dintre cele mai superbe privelisti. Zona este locuita inca din epoca paleolitica, ceea ce face ca UNESCO sa desemneze acest sector francez ca protejat si de mare valoare.

Recomandări