Trăsăturile feţei trădează convingerile politice!

Trăsăturile feţei trădează convingerile politice!

Doi psihologi au realizat un stiudiu ca evidentiaza faptul ca trasaturile fetei unei femei pot dezvalui aspecte legate de convingerile politice.


Concluzia la care au ajuns Colleen Carpinella si Kerri Johnson a fost ca americancele adepte ale convingerilor Partidului Republican au adesea trasaturi tipic feminine, spre deosebire de sustinatoarele Partidului Democrat.Carpinella si Johnson au acordat o atentie deosebita formei maxilarului, buzelor, pozitia pometilor, excluzand elemente precum coafura, machiaj sau accesorii.

Astfel, sustinatoarele Partidului Republicand aveau trasaturi feminine cu atat mai pronuntate cu cat atitudinea conservatoare era mai evidenta.

De cealalta parte stau adeptele Partidului Democratic, care afisau trasaturi cu atat mai putin feminine cu cat crestea exprimarea unei atitudini liberale.

Cu toate acestea, psihologii sustin ca preferintele alegatorilor au o mai mare influenta asupra rezultatelor acestui studiu decat mostenirea genetica, fiind putin probabil ca aceasta legatura dintre aspectul fizic si apartenenta politica sa fie explicata din punct de vedere biologic.

Recomandări