Trucuri pentru curățarea eficientă a pereților dați cu vopsea lavabilă

Trucuri pentru curățarea eficientă a pereților dați cu vopsea lavabilă

Pereții unei case, atât cei interiori, cât și cei exteriori, pot fi considerați oglinda oricărei locuințe. Deși foarte multe persoane ignoră aceste suprafețe și le acordă atenție doar în momentul zugrăvirii, este foarte important ca, periodic, pereții să fie foarte bine curățați deoarece praful și murdăria pot afecta aceste suprafețe delicate.

Iată câteva sfaturi utile pentru curățarea eficientă a pereților dați cu vopsea lavabilă, astfel încât să ai o locuință curată și sănătoasă.

Înlătură praful

Primul pas în procesul de curățare a pereților îl reprezintă înlăturarea prafului, dar și a pânzelor de păianjen. Poți folosi fie aspiratorul cu perie sau o perie simplă, insistă în colțurile încăperilor. Este important ca acest pas să fie urmat indiferent de încăpere pentru că, în caz contrar, praful amestecat cu apă și soluția de curățat va forma pete și dungi foarte inestetice.

Spală pereții cu apă caldă și detergent

Vopseaua lavabilă are un mare avantaj, după cum însuși numele sugerează: permite spălarea pereților. Într-o găletușă cu apă călduță poți turna un detergent universal sau unul de vase, fie 100 ml de oțet alb și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, poți testa soluția rezultată pe o parte a peretelui care, ulterior, va fi acoperită de un obiect de mobilier. Dacă totul este în regulă, poți înmuia o cârpă din bumbac în solutia rezultată și începe să ștergi ușor pereții de sus în jos pentru a preveni scurgerea dârelor de apă cu murdărie pe porțiunea deja curățată. De reținut este faptul că laveta trebuie să fie într-o culoare cât mai apropiată de cea a pereților și, după fiecare ștergere, trebuie să o clătiți în apa cu detergent.

Insistă aspura petelor 

Insistă asupra petelor, în special cele din jurul întrerupătoarelor electrice, petele de cerneală, de creion sau cariocă, de acuarelă, de ulei, de produse alimentare, care se pot curăța numai prin abraziune. În acest sens se va folosi un material abraziv cu granulația cât mai mic. O soluție foarte eficientă pentru curățarea vopselei lavabile este guma de șters folosită de scolari. O gumă de șters de culoare albă, cu o textură abrazivă, va produce rezultate deosebite la curățarea oricărui tip de vopsea lavabilă.

Clătește cu apă rece

După ce ai șters peretele cu apă și detergent și ai înlăturat petele urmează clătirea acestuia cu o cârpă înmuiată în apă rece apoi cu o cârpă uscată.

Atenție la mucegai!

Unul dintre inamicii locuinței este mucegaiul care nu doar că distruge peretele în sine, ci poate fi dăunator pentru sănătatea celor din casă. Metode pentru a evita apariția mucegaiului în locuință sunt numeroase, însă dacă acesta se observă pe suprafața peretilor este important să se acționeze rapid. Șterge peretele cu apă călduță și detergent sau clor, sau cu o soluție destinată îndepărtării mucegaiului.

Curățarea pereților exteriori

Pereții exteriori sunt mult mai expuși degradării decât cei interiori, de aceea este important să fie curățați din când în când. Praful poate fi îndepărtat cu ajutorul unei perii.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări