Trufe de avocado, un desert raw vegan delicios și sănătos

Trufe de avocado, un desert raw vegan delicios și sănătos

Poți să savurezi acest minunat desert chiar și când ești la dietă! Secretul? Nu conține zahăr, făină, nici chiar ouă sau lactate. Are, însă, un ingredient care aduce un aport prețios de nutrienți - avocado.

Această rețetă de trufe cu avocado este inspirată de la autorii de rețete raw vegane din SUA, care au început să creeze tot mai multe rețete ușoare, sănătoase și hrănitoare.

Ingrediente:

180 gr. ciocolată neagră (cu conținut de 70% cacao)
1 avocado
2 linguri de cacao
1 lingură de miere 
Alune, migdale, nuci mărunțite (ingrediente opționale)
Scorțișoară (după preferință).

Mod de preparare:

Topește ciocolata la baine-marie. Amestecă până se topește.

După ce s-a răcit puțin, încorporează mierea. Dacă este foarte amară, mai adaugă miere.

Curăță avocado și pasează-l fin, cu furculița. Pentru a obține o compoziție mai fină poți opta și pentru un blender. Adaugă ciocolata topită peste pasta de avocado și amestecă bine, până la omogenizare. Dacă ai ales și ingrediente opționale, acum este momentul să le adaugi.

Pune la frigider vasul cu compoziția obținută pentru cel puțin 3 ore, astfel, compoziția se va întări și vei pute amodela trufele.

Pentru a forma trufele, folosește o linguriță scufundată în apă fierbinte, ia din compoziție și formează bile cu ajutorul palmelor (poți pune puțin ulei de floarea soarelui în palme pentru ca trufele să nu se lipească). Pudrează trufele de avocado cu cacao sau scorțișoară și pune-le pe o hârtie de copt unsă cu unt sau cu puțin ulei de măsline. Pot fi păstrate în frigider până la trei zile.

Să ai poftă!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări