Turmeric cu miere: un antibiotic natural foarte puternic

Turmeric cu miere: un antibiotic natural foarte puternic

Turmericul este un condiment extrem de popular, cu proprietăți medicinale și culinare puternice, folosit în mod obișnuit în medicina chineză, ayurvedică și indiană timp de secole.

 

Acest condiment cu aromă și culoare caracteristică a fost utilizat în tratamentul problemelor respiratorii, bolilor de ficat, afecțiunilor cutanate, tăieturilor, rănilor, entorsei la nivelul mușchilor și problemelor gastrice.

Studii despre turmeric

Numeroase studii au arătat că turmericul este extrem de util în caz de infecții, probleme de digestie, inflamație și chiar cancer, de asemenea, acționează ca un antibiotic puternic. Ingredientul său activ, curcumina, este responsabilă pentru majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate, deoarece furnizează antioxidanți, tratează microbii, ameliorează inflamația și multe altele.

Datorită capacității sale de a distruge microbii, turmericul tratează gastrita, problemele cu tractul digestiv, ulcere peptice și gastrice, și Helicobacter pylori.

Cercetătorii au descoperit că curcumina:

• are un efect pozitiv asupra moleculelor de inflamație, supraviețuire celulară și ADN;

• afectează în mod pozitiv membranele din celulele umane;

• modifică pozitiv 700 de gene și 160 probleme fiziologice;

• datorită proprietăților puternice anti-inflamatorii, curcumina ameliorează durerea osteoartritei;

• pentru a ușura această durere și pentru a îmbunătăți mobilitatea, luați zilnic 200 mg de curcuma;

• experții dezvăluie, de asemenea, că acest condiment tratează probleme cardiace și pulmonare, probleme hepatice, probleme metabolice, probleme neurologice, probleme inflamatorii și tulburări autoimune, precum și boala Parkinson și Alzheimer.

În plus, un studiu recent efectuat pe animale a constatat că turmericul conține turmeron, un element bioactiv care crește funcția creierului, repară celulele creierului și, prin urmare, tratează boala Alzheimer. Mai mult, proprietățile sale sănătoase inhibă beta-amiloidul, care a creat placa și, prin urmare, interferează cu această boală.

Studiile arată, de asemenea, că curcumina, datorită proprietăților sale puternice antioxidante, anti-canceroase și antiinflamatoare, tratează eficient toate tipurile de cancer, inclusiv cancerele de plămâni, colon, ficat, sân, intestin și stomac.

Potrivit dr. William Lavalley, cunoscutul medic naturist, acest ingredient afectează celulele canceroase datorită căilor moleculare când intră în celule, distrugând celulele canceroase și lăsând celulele sănătoase intacte, ceea ce nu este cazul chimioterapiei.

Rețeta

Turmericul, amestecat cu miere brută, oferă și mai multe beneficii pentru sănătate. Această combinație ajută la digestie, luptă împotriva bacteriilor și virusilor, și crește cantitatea de bacterii bune din intestine.

Următoarea rețetă reunește toate aceste beneficii de sănătate ale acestor ingrediente naturale și reprezintă cel mai bun antibiotic natural:

Ingrediente:

1 lingură de praf organic de turmeric

100 g de miere

2 linguri de suc de lămâie (opțional)

Mod de utilizare:

Într-un vas de sticlă se amestecă bine ingredientele. Dacă aveți o răceală sau o gripă, luați o jumătate de lingură din acest remediu la fiecare ora. A doua zi, luati aceeasi doza, dar la fiecare doua ore. In a treia zi, luati doza de trei ori pe parcursul zilei.

Trebuie sa topiti amestecul in gura si sa nu-l inghititi imediat. Puteti, de asemenea, bea cu o ceasca de ceai sau lapte. Sursa

 

Recomandări