Uite cum alegi cel mai bun dovleac pentru Halloween

Uite cum alegi cel mai bun dovleac pentru Halloween

Se apropie Halloween-ul, iar în noaptea de 31 octombrie vom aprinde felinarele. Dacă vrei să-ți decorezi locuința sau curtea grădina cu dovleci, va trebui să știi cum să-i alegi pe cei mai buni, în așa fel, încât să reziste cât mai mult.

dovleac

Uite la ce să fii atentă când cumperi un dovleac:

Atenție la mărime!

Dovleacul pentru Halloween nu trebuie să fie nici foarte mare, nici prea mic. În ambele cazuri, va fi dificil de tăiat, curățat și scobit.

Atenție la formă!

Alege un dovleac cât mai rotund pentru a sta într-o poziție firească atunci când îl vei expune. Pe de altă parte, dacă vei cumpăra un dovleac lunguieț, acesta, odată ce va fi sculptat, va avea o înfățișare mai înfricoșătoare. Depinde de preferințele tale.

Atenție la coajă!

Un dovleac bun se cunoaște după coajă. Alege dovleci cu coaja sănătoasă, netedă, fără pete, umre de lovituri, zgârâieturi sau crestături. De asemenea, coaja trebuie să fie fermă și tare. În cazul în care depistezi porțiuni moi, trebuie să știi că ele vor fi primele care vor mucegăi.

Atenție la culoare!

Pentru petrecerea de Halloween ai putea alege un dovleac într-o nuanță portocalie sau galbenă, veselă, vie, intensă. De asemenea, poți allege alte nuanțe, mai pale sau care bat spre gri și verde, depinde de preferințe. dacă vei cumpăra mai mulți dovleci, atunci este recomandat să variezi culorile acestora.

Atenție la greutate!

Alege dovleacul și în funcție de greutate. Cântărește-l în mână și optează pentru unul care pare gre. Asta înseamnă că în interior miezul este sănătos, iar dovleacul – proaspăt și s eva usca mai greu.

Cum se păstrează proaspăt până la decorare?

Bostanul trebuie ținut într-un loc răcoros, departe de razele soarelui și surse de căldură.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări