Umple-ți casa de energie pozitivă cu aceste plante

Umple-ți casa de energie pozitivă cu aceste plante

Lumina soarelui și aerul curat sunt esențiale pentru purificarea spațiului și pentru a-ți umple casa de energie pozitivă. Minuni pentru casa și viața ta pot face, însă, și plantele.

Există sute de specii de plante care cresc în ghiveci și pot fi ținute în casă. Acestea nu au numai o funcție decorativă, dar și rolul de a reînnoi energia din locuință, reîmprospătând atmosfera. Literalmente, plantele creează energie pozitivă pentru că ele reglează temperatura și curăță aerul de toxine. Când vine vorba de atragerea energiei pozitive, cele mai bune plante sunt: busuiocul, iasomia, orhideea, menta, bambusul, rozmarinul.

Bambus

Chinezii îl consideră norocos și de mii de ani îi acordă un binemeritat loc fruntaș printre alte plante. Specialiștii în Feng Shui recomandă așezarea bambusului în colțurile camerei sau în birou. Trebuie să ai, totuși, grijă să nu le așezi în lumina directă a soarelui.

Aloe Vera

Știi deja că aloe vera are proprietăţi uimitoare pentru vindecare.  Frunzele și tulpina conțin o substanță gelatinoasă care ajută la vindecarea afecțiunilor pielii, mai ales în cazul în care pielea a suferit o arsură. Aduce energie pozitivă şi alungă ghinionul şi vibratiile negative, așa că trebuie să o ai neapărat la tine în casa pentru a o folosi la nevoie. S-a demonstrat că aloe vera crește nivelul de oxigen din cameră și purifică aerul.

Iasomia

Este o plantă sacră în Persia. Parfumul ei stimulează energia şi îmbunătăţeşte stima de sine. De asemenea, este cunoscută pentru puterea ei de a îmbunătăţi relaţiile dintre oameni şi pentru faptul că este aducătoare de romantism. Este considerată și un puternic afrodisiac. Pune-o în dormitor și bucură-te de mirosul său îmbietor.

Salvia

Este o plantă puternică, magică, are calități de curățare incredibile. Salvia promovează un sentiment de pozitivitate în casa și curăţă orice bacterie.

Orhidea

Este excelentă pentru dormitor, deoarece oferă oxigen în timpul nopţii. Emite energie pozitivă, predispune la romantism şi îmbunătățește relaţiile dintre oameni.

Pachira Aquatica sau Arborele banilor

Motivul pentru care este numită planta banilor este din cauza frunzelor sale care seamănă cu monede. Această plantă creste nivelul de oxigen al casei, se spune că este cel mai bine să fie aşezată lângă produse electronice, cum ar fi calculatoare, televizoare sau routere WiFi. Aceasta ajută la eliminarea stresului și a anxietăţii. 

Lavanda

Este o plantă rezistentă și parfumată, excelentă pentru a scăpa de depresie și pentru a te energiza de fiecare dată când simți că nu ai chef de nimic. Se spune că levănțica are multe proprietăţi magice, relaxarea fiind una dintre calităţile ei cele mai cunoscute. Această plantă activează energia de stabilitate în viață, elimină nu numai toxinele din casă, dar ajută şi la combaterea durerilor de cap, insomnie, depresie, precum şi a altor boli.

Oregano

Este o plantă minunată, parfumul ei aduce  fericire, pace, iubire, purificare spirituală. Ca ceai, ajută la ameliorarea multor boli. Oregano este planta perfectă pentru a alunga energia negativă din casă.

Busuioc

Este o plantă care atrage vibrații pozitive asupra mediului. Este una dintre plantele cele mai rare, care emit oxigen timp de 20 de ore pe zi, în timp ce elimină toxinele.   Este cunoscut pentru capacitatea sa de a vindeca iritațiile. 

Rozmarin

Originile sale sunt din regiunea mediteraneană, ajută la alungarea depresiei, aduce pace interioară şi alungă energiile negative.

Menta

Se crede că această plantă ajută să ai prosperitate financiară și o comunicare perfectă cu membrii familiei, așa că așeaz-o în casa ta chiar de astăzi.

Pentru a beneficia de virtuțile plantelor de interior, așează-le în sud-estul locuinței tale, care simbolizează prosperitatea.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări