Un circ din Germania foloseşte holograme 3D în loc de animale

Un circ din Germania foloseşte holograme 3D în loc de animale

Circul "Roncali" din Germania a înlocuit animalele din spectacole cu tehnologia viitorului. În locul leilor şi a elefanţilor, pe arena de 32 de metri se plimbă holograme 3D uriaşe, distrând şi uimind, totodată, publicul. 

”Acesta este viitorul circului, un spectacol la care toată lumea se distrează şi acolo unde animalele nu sunt folosite pentru amuzamentul nimănui”, spune Jan Creamer, preşedintele unei fundaţii care se ocupă de protecţia animalelor.

Efectele speciale sunt produse de 11 proiectoare diferite, astfel încât toţi spectatorii din sală să se poată bucura de reprezentaţia oferită de hologramele elefanţilor, ale cailor sau ale peştilor. La proiectul tehnic a lucrat o echipă formată din 15 designeri și ingineri software.

Ideea hologramelor 3D i-a venit lui Bernhard Pole, fondatorul circului, în timpul spectacolului din pauza finalei Campionatului de fotbal american, în 2018, atunci când Justin Timberlake a cântat pe scenă alături de holograma legendarului interpret Prince.

De la efecte vizuale avansate care te transportă în alte dimensiuni, la proiecții 3D avansate, până la inteligență artificială și realitate virtuală - cam așa va arăta peste puțin timp industria de divertisment, care se extinde într-un ritm extrem de rapid.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări