Un italian și-a dat în judecată soția pentru că nu e gospodină!

Un italian și-a dat în judecată soția pentru că nu e gospodină!

Un italian și-a dat în judecată soția pentru că a refuzat să facă mâncare și curățenie în casă. Dacă va fi condamnată, femeia poate primi șase ani de închisoare.

ThinkstockPhotos-503885394

Femeia, în vârstă de 40 de ani, din orașul Sonnino, este acuzată de „rele tratamente în familie“. Soțul, care a dat-o în judecată, se plânge că de doi ani trăiește în condiții lipsite de igienă, a fost dat afară din dormitor și, deși a cumpărat de mai multe ori mâncare, soția lui a refuzat s-o gătească.

Ar putea, așadar, să existe o pedeapsă cu închisoarea pentru ne-gospodine?

"Această situație pare că vine din anii ’50, nu dintr-o țară în care egalitatea între sexe ar trebui să fie un dat", a comentat ziarul italian Il Tempo. Controversatul proces va începe, în Italia, pe 12 octombrie, iar de caz se va ocupa o judecătoare.

Italiencele lucrează săptămânal în gospodărie cu 21 de ore mai mult decât partenerii lor, arată un sondaj de opinie din 2013. Acest sondaj a fost citat de presa internațională, care a comentat că în Italia raportul dintre bărbați și femei este cel mai disproporționat din lumea civilizată.

Rămâne de văzut, deci, dacă statul va decide să ii acorde soției în cauză o „pedeapsă cu închisoarea pentru ne-gospodine”.

Sursa

Recomandări