Un medic italian a murit de coronavirus, după ce a muncit fără mănuși, din cauza lipsurilor din spital

Un medic italian a murit de coronavirus, după ce a muncit fără mănuși, din cauza lipsurilor din spital

Un medic în vârstă de 57 de ani, care se îmbolnăvise de coronavirus în timp ce își făcea meseria la un spital din orașul italian Codogno, a murit. Marcello Natali a fost spitalizat la Cremona, înainte de a fi transferat la Milano. Virusul îi provocase o dublă pneumonie.

Într-un interviu acordat înainte să descopere că este infectat cu COVID-19, medicul italian a declarat pentru Euronews că lucrează fără mănuși: ”S-au terminat! Nu am fost pregătiți pentru coronavirus. Suntem doctorii erei post-antibiotice. Am crescut gândindu-ne că o pastilă e de ajuns pentru orice”, spunea medicul Natali.

Decesul său a fost confirmat de un reprezentant al Federației Italiene a Medicilor Generaliști.

”Este un război. Situația nu s-a îmbunătățit de la finalul lunii februarie. Am primit măști și mănuși, însă nimic altceva. O mască ar trebui să fie schimbată după o jumătate de zi. În spitalele noastre e purtată o săptămână”, a spus Paola Pedrini, secretarul regional al Federației, adăugând că 110 din cei 600 de medici din provincia Bergamo sunt bolnavi.

”Ne facem meseria și prin telefon, când putem, pentru a evita răspândirea virusului și contactul cu persoanele asimptomatice care sunt purtătoare ale virusului”, a adăugat Pedrini.

Italia a anunțat 475 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi, ieri ducând numărul total al deceselor la 2.978 în Peninsulă.

Italienii au confirmat peste 36.000 de infecții cu coronavirus, până în prezent.

Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări