Unde poți suna ca să vorbești gratuit cu un psiholog, dacă ești vulnerabil în perioada carantinei

Unde poți suna ca să vorbești gratuit cu un psiholog, dacă ești vulnerabil în perioada carantinei

Pandemia de Coronavirus scoate la iveală nu doar vulnerabilitățile noastre fizice, ci și pe cele emoționale, fie că vorbim de anxietate, atacuri de panică sau pur și simplu frică. Impactul la nivel psihologic pe care îl poate avea carantina asupra noastră 

Mai mulți psihologi din R. Moldova și-au pus la dispoziție serviciile, în mod voluntar, pe o platformă online de terapie, și oferă gratuit suport psiho-emoțional pentru cei care se confrunta cu stări de anxietate, atacuri de panică sau chiar depresie.
Specialiștii susțin că aceste stări și reacții sunt normale, iar cei care nu pot, fie nu știu cum să le gestioneze în perioada de izolare, sunt îndemnați să ia legătura oricând cu un psiholog de pe platforma PSYCOVID Moldova-Grup de prim ajutor psihologic voluntar. 

”Urmând exemplul bun al colegilor din România și din alte țări am creat acest grup pentru a facilita accesul la servicii de prim ajutor psihologic, oferite în mod voluntar de către profesioniștii din domeniul psihologiei. Membrii comunității care au nevoie de servicii de prim ajutor sunt încurajați să consulte Registrul voluntarilor de prim ajutor psihologic”, se specifică pe respectiva platformă online. 

Pentru a trece mai ușor peste această perioadă, cetățenii sunt îndemnați să apeleze cu încredere și la Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică – 080012300, între orele 9.0 și 17.00. Specialiștii care lucrează în domeniul sănătății vă vor oferi toată informația utilă legată de Covid-19, dar și suprotul psihologic pe durata carantinei.

Ne aflăm în fața unei situații în care trebuie să învățăm să avem grijă de noi mai responsabil ca niciodată. Dar, mai întâi de toate trebuie să conștientizăm că nu suntem singuri. Suntem împreună în asta.

Recomandări