Veneția a renăscut: apă cristalină în canale și aer mult mai curat

Veneția a renăscut: apă cristalină în canale și aer mult mai curat

Noul tip de coronavirus a băgat în case o întreagă lume, în special pe cei din Italia, care este cea mai afectată ţară europeană de pandemia de Covid-19. Multe oraşe turistice din peninsulă au devenit pustii după măsurile de limitare a răspândirii virusului Covid-19, iar Veneția nu face excepție.

Pe fondul absenței turiștilor și datorită reducerii traficului, canalele Veneției s-au curățat, iar apa, după mult timp, a devenit cristalină și au reapărut peștii și lebedele. Acum, în piețele orașului „se plimbă” doar păsările, iar localnicii au observat că și aerul este mai curat. Se pare că natura vrea, într-adevăr, să transmită ceva omenirii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Espero que al menos, esto sirva para entender que el TURISMO MASIVO es uno de los grandes problemas del mundo. Tres semanas sin turistas y las aguas de los canales de Venecia se han vuelto limpias, transparentes e incluso con peces. La naturaleza nos vuelve a avisar. Nosotros, para el planeta, somos el virus. • • • #venezia #venecia #travel #italy #tourist #visitspain #touristguide #tourism #photography #guide #tourguide #viajar #tour #turismo #traveller #cadizturismo #andalucia #visitcadiz #lonelyplanet #spain #igerscadiz #photography #discovercadiz #nature #privatetour #rutaprivada #privateguide #localguide

A post shared by Jesús | CÁDIZ LOCAL GUIDE (@cadizlocalguide) on

Totuși, autoritățile avertizează că transparența apei nu înseamnă că și calitatea acesteia s-a îmbunătățit. 

”Apa pare acum mai transparentă, deoarece canalele au mai puțin trafic, ceea ce permite sedimentelor să rămână la fund. Acest lucru se datorează faptului că există mai puține transporturi pe canale...”, a declarat primarul Veneției, Luigi Brugnaro.

Un raport al Parlamentului European din februarie 2019 arăta că din cauza bărcilor cu motoare diesel poluarea aerului, cât şi a apei din Veneţia era la un nivel „îngrijorător”.

Localnicii au postat pe Facebook imagini cu apele cristaline ale Veneției, în care se pot vedea inclusiv peștișori.

Veneția este orașul cu 53.000 de rezidenți, dar cu 30 de milioane de turiști anual. Reamintim că în toamna 2019 Veneția s-a confruntat cu cele mai mari inundații din ultimii 50 de ani, care au adus grave daune orașului, vechi de secole.

Recomandări