Veronica Bolgari-Paladi: “De când am devenit părinți suntem mai fericiți ca niciodată!”

Veronica Bolgari-Paladi: “De când am devenit părinți suntem mai fericiți ca niciodată!”

De patru luni interpretul Ion Paladi și frumoasa sa soție, Veronica, sunt mai fericiți ca niciodată. Și asta datorită venirii pe lume a fiului lor, Lucian, un băiețel vesel și foarte expresiv, cu gropițe în obrăjori moștenite de la celebrul său tătic. Și pentru că experiența de mămică presupune automat multe schimbări, Veronica s-a hotărât să ne împărtășească și nouă o parte din emoțiile și trăirile sale din viața de zi cu zi, într-un interviu inedit pe care vi-l punem la dispoziție.

Ion si Veronica Paladi

Veronica, cum e viața de mămică? Te descurci? Cât de repede te-ai acomodat cu noul statut?

Odată cu apariția lui Lucian viața mea a devenit mai frumoasă, mai colorată, plină de lumină și de sentimente unice! Suntem mai fericiți ca niciodată! Mă descurc bine, am mai puțin timp pentru mine, dar deja m-am obișnuit să fac totul repede-repede, atât timp cât copilul meu e ocupat cu jucăriile lui. Cu noul statut am început să mă obișnuiesc când Lucian era înca în burtică, iar atunci când s-a născut și apoi am revenit acasă, toate lucrurile au trecut pe planul doi, el a devenit cel mai important. A fost mai greu prima lună, nopți nedormite, dar m-a ajutat mama mea și am trecut ușor etapa.

Dar tăticul Ion Paladi cum se descurcă cu bebelușul? Schimbă pamperși? Îl adoarme? Se pricepe?

Ion se descurcă foarte bine, schimbă și scutece, îl adoarme, se joacă cu el, merge cu noi la exemenele medicale lunare, la vaccin, este implicat direct în tot ce-l privește pe Lucian. Este un tată grijului și iubitor, și ne acordă tot timpul atunci când nu e ocupat cu spectacole sau filmări.

Cine te ajută cu creșterea băiețelului tău? Bunicile sau aveți o bonă?

Nu am bonă, din când în când vine mama mea să mă ajute, mai ale dacă am nevoie să merg la vreo petrecere. Dar, în general, Lucian petrece tot timpul cu mine sau cu Ion.

Ce-ţi place cel mai mult la rolul de mămică?

Îmi palce rolul de mamică în general, viața se schimbă radical, capătă un sens. Descopăr ceva nou în fiecare zi. Acum copilul e cel mai important în viața mea, tot ce facem, facem pentru el.

Îl alăptezi?

Desigur, momentan îl hrănesc doar cu piept.

Știu că momentul în care îl anunți pe soț despre sarcină este unul important, emoționant. La voi cum s-a întâmplat? Cum a reacțional Ion?

S-a întâmplat de ziua lui Ion, anul trecut. Am venit după petrecere acasă și i-am dat vestea, am fost extrem de fericiți!

Ion si Veronica Paladi

Cum a fost sarcina? Ai avut pofte? Ai respectat un anume regim alimentar?

Sarcina a fost ușoară, fără complicații, fără pofte noaptea. Nu am respectat un anume regim alimentar pentru că și până la sarcină mâncam sănătos, iar când am aflat că sunt însărcinată, am introdus în alimentație mai multe fructe și legume, mâncam bucate fierte sau coapte în rolă.

Știu că ai născut pe cale naturală. Cum a fost experiența?

Am născut natural, la Centrul Mamei și al Copilului, travaliul a durat 7-8 ore. Am născut ușor și repede datorită medicului Veronica Musteață, a moașei Lilia Razborschi și a întregii echipe de doctori, absolut minunați.

Lucian are deja patru luni! După ce v-ați întors acasă de la maternitate cu copilul, ce ți s-a părut cel mai greu?

Venind acasă de la maternitate mi-a fost ușor pentru că am avut-o alături pe mămica mea. Ea m-a ajutat în primele două săptămâni. E foarte important să fie cineva cu experiență lânga tine. Cel mai greu îmi era să mă trezesc de câteva ori pe noapte ca să îl alăptez, dar m-am obișnuit. Mă odihneam în timpul zilei, cât dormea Lucian.

Lucian este prea mic acum, dar, totuși, cu cine seamănă?

Seamănă cu ambii, gropițele din obrăjori și ochișorii albaștri le-a moștenit de la Ion, forma feței și părul - de la mine. Dar știu că copii se schimbă foarte mult, deci așteptăm să mai crească un pic și atunci ne vom da seama mai bine cu cine seamănă.

Ce calități îți dorești să moștenească de la tine și ce anume – de la soțul tău?

Nu pot să zic ce aș vrea să moștenească de la mine, dar sigur vreau să moștenească norocul și sinceritatea lui Ion.

Ion si Veronica Paladi

Cum este acum viața voastră?

Viața noastră este veselă, interesantă, plină de lucruri și emoții noi.

Tu și Ion vă doriţi mai mulţi copii?

Sigur, ne mai dorim încă doi copii. Nu vrem ca Lucian să crească singur, e mai interesant să ai frați și surioare, atunci nici el nu va crește egoist și răsfățat.

Ce sfaturi ai pentru gravide sau pentru viitoarele mămici?

Viitoarelor mămici le doresc să savureze din plin momentele cât sunt însărcinate, e foarte frumos și unic să-ți vezi burtica crescând în fiece lună. Să se odihnească și să doarmă cât mai mult, fiindcă după ce nasc le așteaptă multe griji și nopți nedormite. Evident, e important și să mănânce sănătos, să meragă la “Școala viitoarelor mame”, să consulte și să asculte medicul de familie.

Îți mulțumesc pentru interviu!

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală

Recomandări