VEZI ce metodă INGENIOASĂ au găsit elevii de la un liceu din Șoldănești pentru a-și păstra telefoanele mobile în timpul orelor

VEZI ce metodă INGENIOASĂ au găsit elevii de la un liceu din Șoldănești pentru a-și păstra telefoanele mobile în timpul orelor

Elevii de la Liceul Teoretic „A. Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au găsit o soluție ingenioasă de a-și păstra telefoanele mobile în timpul orelor.

Pentru a nu mai fi tentați să folosească telefonul mobil în cadrul orelor de curs, „în scop educaţional”, elevii au fost de acord să le depoziteze într-un loc special amenajat.

liceu soldanesti

Părinții s-au mobilizat și au confecționat o lădiță din lemn, prevăzută cu mai multe secțiuni, în care liceenii își pun telefoanele mobile înainte de fiecare lecție, iar gestul lor a fost apreciat de cadrele didactice, care susțin că elevii se conformează benevol regulamentului și că acum nu mai au probleme în ceea ce priveşte disciplina în şcoală.

Singura excepție în care elevii pot folosi telefonul mobil în timpul cursurilor sunt situațiile de urgență.

Totodată, elevii de la Liceul Teoretic „A. Mateevici” își îndeamnă colegii de la alte licee din țară să preia această metodă, susținând că, astfel, vor simți o îmbunătățire a reușitei școlare.

Text: Alina MATEI

Recomandări