Viena, orașul care te va fermeca

Viena, orașul care te va fermeca

Viena este un oraș care încântă și seduce încă de la început. Atrage atât localnici cât și vizitatori cu palate ca din povești, clădiri vechi foarte bine conservate, parcuri, restaurante fabuloase, cafenele, baruri și vinării. Pentru oricine se găsește ceva de văzut la Viena.

Viena are multe de oferit. Este foarte greu să alegi ce vei vizita, dacă ai puțin timp la dispoziție. Orice ai face, vei avea parte de o experiență uimitoare. Poți vedea orașul de sus din turnul Catedralei Sf. Ștefan sau din turnul observator Donnauturn, înalt de 252 de metri. Poți explora muzeul împărătesei Sisi în Palatul Schönbrunn. Apoi, te poți relaxa la una din cafenelele de pe malul Dunării.

Partea centrală a Vienei, Innere Stadt, poate fi străbătută ușor pe jos sau cu faimosul tramvai Ring Tram. Linia orizontului este dominată de domul Sf. Ștefan și de roata gigantică Ferris din parcul principal al orașului, Prater.

Palatul Schönbrunn, locul unde a trăit împărăteasa Sissi la Viena

Castelul Schönbrunn este fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor. Își uimește vizitatorii prin încăperile imperiale fastuoase şi grădina splendidă. Este socotit una dintre cele mai frumoase construcţii baroce din Europa. Palatul face parte în zilele noastre din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Palatul Schönbrunn din Viena are 1.441 de încăperi, din care se pot vizita doar 45. Interioarele sunt în stil Rococo și sunt încărcate de istorie. În Sala Oglinzilor a Palatului Schönbrunn a concertat Mozart pe când avea doar şase ani. În Cabinetul Chinezesc Rotund, Maria Tereza îşi ţinea întâlnirile secrete cu Cancelarul de Stat, Principele Kaunitz. Napoleon a dus tratative în Camera Vieux Lacque. În Salonul Chinezesc Albastru, Împăratul Carol I semna în 1918 renunţarea sa la tron. În Galeria Mare a avut loc Congresul de la Viena, în anii 1814-1815. Pentru a intra în castel ar fi bine să cumperi bilet online, pentru a evita cozile de la casa de bilete.

Accesul în Parcul Palatului Schönbrunn este gratuit. Aici poți vedea fântâni, statui, monumente. Grădina este foarte frumos amenajată. Mai poți vizita aici Glorieta, Muzeul Trăsurilor Imperiale, Grădina Prinţului Coroanei, Oranjeria, labirintul, Grădina Zoologică, Sera Palmierilor şi Sera Deşertului.

La Belvedere poți vedea cei mai faimoși pictori austrieci

Belvedere nu este doar un palat baroc vrednic de admirat în sine. El adăposteşte una dintre cele mai valoroase colecţii de artă din Austria. Aici poți vedea opere importante semnate de Gustav Klimt (cea mai mare colecție Klimt din lume), Egon Schiele şi Oskar Kokoschka.

Domul Sf. Ştefan, emblema Vienei

Catedrala datează încă de la începutul secolului al XII-lea și măsoară 107,2 metri în lungime şi 34,2 metri în lăţime. Are 13 clopote. Poți urca în turn cele 343 de trepte, pentru o priveliște de vis asupra Vienei. Acoperişul Domului este decorat cu ţigle colorate care întruchipează stemele oraşului Viena şi ale Austriei, precum și vulturul imperial cu două capete.

Casa Hundertwasser din Viena

Casa proiectată de Friedensreich Hundertwasser atrage vizitatori din întreaga lume. Hundertwasser a fost un foarte talentat artist austriac, pictor, grafician și arhitect, pe numele său real, Friedrich Stowasser.

Clădirea este deosebită prin faţada ornamentată într-o diversitate de culori și un stil unic. În plus, peste 200 de copaci şi tufe de pe balcoane şi terasele de pe acoperiş transformă clădirea Hundertwasser într-o oază verde în mijlocul oraşului. Poți admira clădirea doar din exterior, ea fiind locuită. La parter există o cafenea „Kunst und Café'.

Mai poți vizita Hundertwasser Village, care se află vis-a-vis. Este un mic centru comercial,amenajat în perioada 1990-1991, dintr-un vechi atelier de pneuri, chiar de către artist. Alte clădiri proiectate de Hundertwasser sunt Casa Artelor din Viena, aflată la numai câteva minute de mers de jos de Casa Hundertwasser.

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări