VITAMINA C tratează coronavirusul COVID-19: Anunțul important făcut de cercetătorii chinezi

VITAMINA C tratează coronavirusul COVID-19: Anunțul important făcut de cercetătorii chinezi

Guvernul din Shanghai, China, a anunţat oficial că recomandă tratarea virusului COVID-19 cu o cantitate mare de vitamina C. Atenție, însă: este vorba despre administrarea ei intravenos, nu pe cale orală pentru că efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice astfel. Totodată, medicii chinezi susțin că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.

Doza recomandată variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt aproximativ de la 4,000 la 16,000mg pentru un adult, administrate intravenos.

Dr. Atsuo Yanagisawa, medic şi expert în terapie intravenoasă, precizează că este foarte importantă această metodă specifică de administrare, deoarece efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice decât dacă este administrată pe cale orală. De asemenea, specialistul menţionează că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.

Dr. Richard Z. Cheng, specialist fizician, a lucrat îndeaproape cu serviciile medicale şi autorităţile guvernamentale din China, realizând cel puţin trei studii în privinţa administrării vitaminei C intravenos. Dr. Cheng se află în continuare în Shanghai şi încurajează tot mai multe spitale din China să implementeze terapia cu vitamina C în cantităţi mari, atât pe cale orală, cât şi doze administrate intravenos, pentru a preveni infecţia cu COVID-19. 

”Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune. Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.

Sursa

Recomandări