Vrei o fetiță? Iată ce ai de făcut

Vrei o fetiță? Iată ce ai de făcut

Dacă ți se topește inima de fiecare dată când vezi un ghemotoc cu codițe, te-ai putea întreba ce să faci ca să ai și tu o fetiță. Adevărul este că nu există nicio metodă naturală prin care să poți decide sexul unui bebeluș.

Sunt, însă, doua metode științifice care pretind un oarecare grad de succes pentru selectarea sexului, însă ele se bat cap în cap și s-ar putea să nu funcționeze în cazul tău. Dacă vrei să știi cum sa concepi o fetiță, iată 9 sfaturi care te-ar putea ajuta.

1. Metoda Shettles

Această metoda a apărut în 1960 și pretinde că are o rată de reușită de 75% în rândul cuplurilor care sperau să aibă o fetiță. Dr Shettles consideră că cel mai important factor în determinarea sexului era sincronizarea. Sexul bebelușului este determinat de cromozomul purtat de spematozoid. Lichidul seminal cu cromozom masculin se mișcă mai repede, însă supraviețuiește o perioadă mai scurtă de timp decât cromozomul feminin. Acesta din urma este mai puternic și mai rezistent, însă înoată mai încet decât cel masculin. Potrivit metodei Shettles ar trebui să faceți sex cu două – patru zile înainte de ovulație dacă sperați să aveți o fetiță. Până începe ovulația, doar spermatozoizii cu cromozon feminin mai pot fertiliza ovului. Dr Shettles sublinia că nu ar trebui să faceți amor când femeia are mucus care este semn clar al ovulației. Totuși, dacă nu faceți sex în această perioadă a ovulației, se reduc mult șansele de concepție.

2. Metoda Whelan

O altă metodă populară este cea creată de Dr Whelan, care susține că rata de succes este de 57% pentru cuplurile ce speră să aibă o fetiță. Teoria acestei doctorite are la bază un alt mod de sincronizare: ea îi sfătuiește pe doritori să facă sex cu două, trei zile înainte de ovulație. Pentru a avea un băiat, ea sugerează șase-șapte zile de sex înainte de ovulație. Metodele Shettles și Whelan sunt contradictorii, însă ambele pretind că sunt de succes.

3. Faceți sex în poziția misionarului

Pentru a concepe un băiat, penetrarea adâncă este cheia, iar pentru o fată, opusul este cel care face diferența. Se spune că dacă faceți amor în poziția misionarului sunt șanse mari să concepeți o fată, întrucât limitează penetrarea adâncă – iar asta în schimb restricționează cât de aproape de cervix este ejaculată sperma. Spermatoizii cu cromozon masculin înoată repede, însă pe o perioadă scurtă de timp, așa că prin împiedicarea penetrării adânci s-ar putea ca aceștia să nu ajungă să fertilizeze ovulul.

4. Fără orgasm feminin

De asemenea, se mai susține că evitarea orgasmului ar putea fi cheia pentru conceperea unei fetiță. Climaxul feminin eliberează o secreție alcalină care ajută spermatozoizii cu cromozon masculin să supraviețuiască mai mult datorită creării un mediu mai puțin ostil. Fără aceste secreții ei au șanse mai mici să supraviețuiască și, prin urmare, să ajungă la ovul să-l fecundeze.

5. Mai mult sex

În loc să restrictionați contactul sexual într-o anumită perioadă când încercați să concepeți o fetiță, ar trebui de fapt să faceți amor mai des. De fapt, ar trebuie să faceți dragoste cât de des este posibil. În acest fel, nivelul de spermă al bărbatului se reduce, ceea ce înseamnă mai puțin spermatozoizi cu cromozom masculin în cursa pentru fertilizare.

6. Adoptă o dietă vegetariană

Potrivit unui studiu, consumul de fructe și legume poate îmbunătăți șansele de a avea o fetiță. Unii oameni cred că dieta vegetariană ajută, în special alimentele precum spanacul, nucile și broccoli. De asemenea, despre produsele naturale bogate în calciu precum salata verde, fructele și orezul se crede că sunt de ajutor în încercarea de a concepe o fetiță.

7. Consumă alimente acide

Un alt sfat legat de alimentație este ca femeia să consume alimente acide în zilele în care are ovulație. Spermatozoizi cu cromozom masculin sunt mai puțin capabili să supraviețuiască într-un mediu acid și, prin consumul unor produse acide, ph-ul din vagin poate fi alterat. Așa că femeia ar trebui să se înfrupte cu citrice, oțet și ciocolată. În același timp ar trebui evitate alimentele alcaline precum merele, migdalele, ciupercile și bananele.

8. Mai puțină sare

O dietă săracă în sare nu doar că este sănătoasă însă, de asemenea, se spune că îmbunătățește șansele de a avea o fetiță. Încearcă să renunți la mâncărurile sărate, măslinele, brânza albastră și produsele procesate în timp ce încercați să concepeți un copil. Ar trebui ca și cantitatea de sare pe care o puneți de obicei în mâncarea preparată acasă să fie cât mai mică, un obicei folositor, de altfel, și în timpul sarcinii.

9. Să faci baie

Unii cred că spermatozoizii cu cromozom masculin sunt sensibili la căldură așa că o baie fierbinte înainte de a face sex este binevenită.

Sursa

Recomandări