Vrei să ai succes? Poartă fustă!

Vrei să ai succes? Poartă fustă!

Proverbul „te întâlnesc după haină…”,  în ceea ce le priveşte pe femei, pare să aibă o doză de adevăr. Pentru a crea o impresie bună este suficient să spui „NU” pantalonilor.  

Cercetătorii de la Universitatea Hertfordshire au efectuat un studiu interesant. Potrivit Daily Mail, aceştia au rugat 306 voluntari să noteze fotografiile unor femei îmbrăcate diferit, luând în calcul încrederea în propriile forţe, succesul pe care îl emană, dacă inspiră sau nu încredere, nivelul salariului şi flexibilitatea. Toate ţinutele purtate de femei erau din acelaşi material şi de aceeaşi culoare, bleumarin. Trăsaturile faciale au fost şterse pe calculator, pentru a nu influenţa în vreun fel. După doar trei secunde de contemplare, subiecţii au decis ca femeile care purtau fuste aveau un punctaj mai mare la toate categoriile.
Deci, femeile sunt considerate mai încrezătoare în propriile forţe şi au şanse să obţina un salariu mai mare dacă poartă o fustă şi nu un pantalon la interviu. Astfel, un costum din care o piesă este fusta inspiră echilibru, fără a transmite ideea de provocator. Acest tip de costum a fost inventat în anii '60 şi a devenit rapid marca femeilor de carieră.

Dar voi ce preferinţe aveţi? Fusta sau, totuşi, pantalonii?

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări