Zdob şi Zdub lansează "Basta Mafia" şi începe un turneu în România

Zdob şi Zdub lansează "Basta Mafia" şi începe un turneu în România

Zdob şi Zdub îşi lansează, astăzi, noul album, "Basta Mafia", la Bucureşti. Peste câteva ore ei vor susţine un concert exploziv pentru fanii din România în Hard Rock Café. Cu acest prilej, trupa porneşte şi într-un turneu prin România, turneu ce include 18 oraşe.

"Basta Mafia", al şaptelea album al trupei, este lansat prin MediaPro Music şi conţine 13 piese, printre care “Trece Vremea Omului”, “Nistru”, “Good Bye”, “F-S-S-O”, “The Holy Fuel” şi două bonus track-uri energice, pline de folclor şi voie bună, în dulcele stil cu care ne-au obişnuit Zdubii.

Cel mai recent single extras de pe "Basta Mafia" a fost lansat în România în luna ianuarie a acestui an şi se intituleaza "Moldovenii s-au născut". "Piesa este dedicată tuturor moldovenilor care locuiesc la ei acasă dar şi celor care sunt departe de ea", declară trupa.

Şi pentru că este o piesă care prinde repede şi este uşor de reţinut, creată pe baza Tarantellei italiene, cu un text ce binedispune şi care inspiră optimism, "Moldovenii s-au născut" beneficiază şi de un videoclip.

În videoclip este prezentat meleagul nostru prin ochii unui străin venit în vizită la o familie simplă de moldoveni, alias Lidia şi Dorel Bejenaru, prima fiidn cunoscută şi ca “Bunica bate doba” din Văleni, Cahul. E un videoclip despre un trib ce iubeşte să cânte, să danseze, să muncească de zor, să trăiască fără a sta vreo clipă locului.

“Piesa s-a născut în împrejurări destul de comune, seara, acasă, pe canapea. De plictiseală, cred, am scos chitara acustică rămasă doar cu trei strune şi am alcătuit o secvenţă. L-am sunat imediat pe Roman şi i-am interpretat la telefon motivul. Ritmul de la începutul piesei este unul energic, deosebit de dinamic. Abia la sfârşit, am adăugat Tarantella, se potrivea perfect ritmului de la început şi bineînţeles textului”, a spus Mihai Gîncu.

“Ca întotdeauna, piesa a apărut foarte spontan. La început ne-am agăţat de un ritm, ca mai apoi să apară motivul Tarantellei. Din acel moment, asocierile au fost foarte previzibile”, a explicat Roman Iagupov.

Piesa „Moldovenii s-au născut”, lansată în România de MediaPro Music, a fost scrisă de Andrei Copoţ şi Roman Iagupov, aranjamentul muzical fiind realizat de basistul formaţiei, Mihai Gîncu şi producătorul german Marc Elsner.

Potrivit artiştilor, „piesa şi videoclipul nu are nicio conotaţie politică, ci este rezultatul dimineţilor pe dealuri şi nopţilor în Codri, prin contribuţia drumului din sat la asfinţit, brânzei proaspete la un popas şi dragostei de viaţă!”.

Pe lângă o piesă, un videoclip şi un album nou, Zdob şi Zdub are încă un motiv de bucurie: formaţia îşi serbează anul acesta majoratul. Mai exact, trupa împlineşte 18 ani de activitate. pe parcursul anilor, Zdob şi Zdub a cântat în deschiderea multor trupe cu renume mondial, cum ar fi: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, Garbage, Fun Lovin' Criminals şi Linkin Park.

Vedeţi mai jos o galerie foto de la filmările videoclipului

Bunika și bunelul pe fundalul casei bătrânești cu chitara Gibson și tobe

Bunika și bunelul cântă cu mare veselie

Bunika, bunelul, copiii lor, nepoții, familia Bejenaru - ei și sunt acel popor harnic și iubitor de viață!

Bunelul Tudorică Bejenaru

 Ansamblul de dans format din tineri talentați din Văleni, sub îndrumarea lui Tudorică Bejenaru!

Roman Iagupov

Text: Sabina Nicolaev
Foto: facebook.com/zdobsizdub

Recomandări